Ohjelmajohtaja Tiina Huvio haastattelussa COP24-kokouksessa (Video)

 

Ohjelmajohtaja Tiina Huvion haastattelu COP24-kokouksesta Katowicesta

FFD:n ohjelmajohtaja Tiina Huvio kertoo YK:n ilmastokokouksen COP24:n yhteydessä Puolan Katowicessa, että suurin ilmastoneuvottelijoiden kohtaama haaste on konkretian saavuttaminen neuvotteluissa.

“Työskentelemme maanviljelijöiden kanssa kentällä, ja he kohtaavat jo nykyisellään ilmastonmuutoksen vaikutukset. On kriittistä, että toimimme nyt. Uskon, että neuvottelijat pyrkivät jo nyt muotoilemaan selkeitä ohjeita”, Huvio sanoo UNFCCC Climate Action Studion haastattelussa.

FFD:n työstä Pariisin ilmastosopimuksen toteuttamiseksi Tiina Huvio toteaa myöskin, että pyrkimyksenä on muistuttaa neuvottelijoita pikaisen toimimisen tärkeydestä. “Suoraan sanottuna Pariisin ilmastosopimus ei edes ole kovin kunnianhimoinen, tarvitsemme jotain lisää. Pyrimme tuomaan esille ihmisten tuomia haasteita sekä tarjoamaan ratkaisuja näihin haasteisiin.”

Huvion mielestä on hyvä, että ilmastonmuutoksen torjunnassa huomioidaan nyt enemmän myös kehitys- ja ruokaturvanäkökulma. “Mielestäni tuore IPCCC-erikoisraportti oli erinomainen, sillä se yhdistää köyhyyden vähentämisen ja kehityksen ilmastonmuutosta vastaan toimimisen kanssa. Nyt on selkeästi todettu, että ilmastonmuutoksen vastainen työ saa olla pois ruokaturvasta tai kestävästä kehityksestä.”

Tiina Huvio edustaa COP24:ssä Katowicessa FFD:tä, AgriCord-allianssia sekä Maailman ruoka- ja maatalousjärjestö FAO:n Food and Forest Farm Facility-ryhmää (FAO-FFF). “Kaikki nämä järjestöt työskentelevät maanviljelijöiden kanssa, ja nämä viljelijät kohtaavat samanlaisia ongelmia. Heidän tulee mukautua ja sopeutua ilmastonmuutokseen, mutta toisaalta heidän tulonsa ja omaisuutensa kärsivät.”

 
Tiina Huvio