MATERIAL FÖR GLOBAL FOSTRAN

Från denna sida hittar du alla FFD:s material för global fostran. Global fostran är en verksamhet som uppmuntrar människor till aktivt världsmedborgarskap, att utveckla kritiskt tänkande, empati samt förmåga och verktyg att agera för en mer hållbar och rättvis värld. I FFD:s material betonas särskilt hållbar användning av skogar och ansvarsfulla livsmedelssystem, eftersom dessa är centrala globala utmaningar. De påverkar både Finland och vardagen för miljontals småbrukare och skogsägare runt om i världen.

SKOG

〰️

SKOG 〰️

GENOM ATT KLICKA PÅ BILDERNA KOMMER DU ÅT FÖRELÄSNINGSMATERIALEN !

YOUTUBE
VIMEO

Föreläsare: Markku Kanninen, professor emeritus, Helsingfors universitet

Videoföreläsningens innehåll:

  • Hur mår världens skogar?

  • Världens skogar och deras betydelse för mänskligheten

  • Skogsnaturens mångfald

  • Skogarnas förändringar och hot

  • Framtidens utmaningar för hållbart skogsbruk

YOUTUBE
VIMEO

Föreläsare: Markku Kanninen, professor emeritus, Helsingfors universitet

Videoföreläsningens innehåll:

  • Skogarnas många betydelser i människors vardag

  • Skogens betydelse och användning i utvecklingsländer

  • Skogar i Finland – ägande och mångfald

YOUTUBE
VIMEO

Föreläsare: Markku Kanninen, professor emeritus, Helsingfors universitet

Videoföreläsningens innehåll:

  • Skogarnas betydelse för den biologiska mångfalden

  • Artmångfalden på vår planet och dess skydd

  • Den biologiska mångfaldens betydelse för mänskligheten

MAT

〰️

MAT 〰️

Klicka på bilden för att öppna recepthäftet !

REcEPTHÄFTE

I recepthäftet får du bekanta dig med världens smaker, för recepten är rakt från våra projektpartners i t.ex. Tanzania och Nepal.

Samtidigt lär du dig mycket om globala matsystem.

Vet du varifrån din mat kommer, eller hur dina val i butiken som konsument påverkar världen?

SUOMEKSI
PÅ SVENSKA

Klicka på bilden eller skanna QR-koden för att spela spelet !

Världens smaker - läromaterial

I Världens Smaker - läromaterialet fördjupar vi oss i världens matsystem, småbrukarnas vardag, och deras roll inom matsystemen.

Vi bekantar oss också i exotiska råvarors väg från mark till matbordet, som t.ex. kaffe, te, kakao, avokado och kryddor.

Vi tar ocksåp en titt på hur de produceras, och hur konsumenten kan göra hållbara val när hen köper dem.

“smaker av förändring” - webbspelet

Vilka beslut skulle du fatta om din försörjning berodde på småskaligt jordbruk mitt i klimatförändringen?

Spela och lär dig vilka val småbrukare gör när de möter förändrade förhållanden i Tanzania – på ett lättförståeligt och roligt sätt.

LOGON

〰️

LOGON 〰️