Kapua_logo_vihr-300x73-300x73.png
P1110322.JPG
P1110306.JPG
Kuvat: FFD

Kuvat: FFD

Hanke: Hunajan ja metsätuotteiden tuottajien, tuottajaosuuskuntien sekä elinkeinojen vahvistaminen Amharan alueella Etiopiassa

Kestävän metsänhoidon periaatteet yhdistettynä metsätaloudesta saatavaan tulonmuodostuksen mahdollisuuksiin ja tehokkaisiin arvoketjuihin voivat nostaa pienviljelijöitä köyhyydestä. Etiopian hallinnon ja sääntelyn viitekehys on suotuisa pienmetsänomistajien metsänhoidon edistämiselle, mutta rajallinen tietotaito kestävistä metsänhoidon periaatteista sekä rajallinen pääsy metsänhoidon tukipalveluihin sekä rahoitukseen ovat syynä alhaiselle metsäsektorin tehokkuudelle.

FFD:n hanke Zembaba-osuuskuntaliiton kanssa Amharan alueella pyrkii vähentämään köyhyyttä ja parantamaan järjestäytyneiden viljelijöiden toimeentuloa tukemalla osallistavaa, ilmastokestävää metsätaloutta Amharan alueella Etiopiassa. Tarkoituksena on kehittää ja parantaa osuuskunnan tuotteita ja palvelutuotantoa, kehittää uusia tuotteita sekä parantaa osuuskunnan harjoittamaa markkinointia. Lisäksi pyritään parantamaan jäsenten koulutustasoa kestävässä metsänhoidossa sekä hunajan, puupaalujen ja puuhiillen arvoketjuissa.

Investointien kestävyys turvataan pitkäjänteisellä suunnittelulla, sukupuolten tasa-arvoa edistämällä sekä ilmastokestävällä lähestymistavalla. Hankkeen toimet edistävät paikallisten metsäalojen ekosysteemien ja viljelijöiden voimaantumista sekä kestävyyttä ilmastonmuutoksen aiheuttamia uhkia vastaan.

Mikä on Kapua?

Haluatko muuttaa maailmaa? Kapua haastaa sinut seikkailuun hyvän asian puolesta! Voit kiivetä vuorelle, juosta hyvän asian puolesta tai vaeltaa unohtumattomissa maisemissa maailmalla. Kapua-matkalla tutustutaan aina myös paikan päällä ja pintaa syvemmältä avustuskohteeseen. Katso tulevat hankkeet ja hae mukaan Kapua-tiimiin tai kerää oma ryhmä ja ole mukana muuttamassa maailmaa!

Suomalainen Kapua on toiminut jo 12 vuotta maailman oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Vuodesta 2006 alkaen yli 200 vapaaehtoista Kapuajaa on kerännyt yhteensä lähes miljoona euroa maailman köyhimpien maiden hyväksi. Kapuajat ovat matkanneet kolmessatoista maassa tutustumassa varoilla toteutettaviin hankkeisiin.

Lisätietoa Kapuasta löydät täältä.

Kuva: FFD

Kuva: FFD

Kuva: Kii Runsten

Kuva: Kii Runsten

FFD:n Kapua-kampanja Etiopiassa vuonna 2020

FFD ja vapaaehtoisorganisaatio Kapua ovat yhdistävät voimansa Etiopian pienmetsänomistajien puolesta urheilun ja seikkailun keinoin! Yhteistyöhankkeeseen otetaan mukaan 20 vapaaehtoista FFD:n neljästä jäsenjärjestöstä (Kapua-tiimi). Etsimme liikunnasta ja kehitysyhteistyöstä kiinnostuneita osallistujia keräämään varoja FFD:n metsähankkeelle Etiopiassa.

Kapua-tiimi matkustaa kymmeneksi päiväksi Etiopiaan marraskuussa 2020. Tiimiläiset osallistuvat kymmenen kilometrin pituiseen Great Ethiopian Run-juoksuun Addis Ababassa Marraskuussa 2020. Lisäksi osallistujat pääsevät tutustumaan yhteen FFD:n kehitysyhteistyöhankkeista Etiopiassa.

Vapaaehtoiset keräävät varoja Etiopian pienmetsänomistajien elinkeinojen ja toimeentulon vahvistamiseen, sekä osallistuvat tiedotuskampanjaan Suomessa vuoden 2019-2020 aikana. Jokaisen Kapua-tiimiläisen henkilökohtaisena tavoitteena on kerätä 5000 euroa (50 senttiä jokaista juostua metriä kohden), ja koko Kapua-tiimin yhteisenä tavoitteena on kerätä 100 000 euroa FFD:lle pienmetsänomistajien tukemiseen. FFD ja Kapua tarjoavat tukea tiimiläisille. Osallistujat maksavat matkakulunsa Etiopiaan sekä osallistumismaksun.

Hae mukaan Kapuaan! Täytä lomake täällä.

Viljelijät tarvitsevat riittävän toimeentulon kamppaillakseen ilmastonmuutosta vastaan. Metsänhoito tarjoaa avaimet sekä toimeentuloon että ilmastokestävyyteen.
— Tiina Huvio, FFD:n ohjelmajohtaja
Kuva: Kapua

Kuva: Kapua

Kuva: Suvi Aarnio / Kapua

Kuva: Suvi Aarnio / Kapua

Alustava matka-aikataulu:

Päivä 1: Lento Helsingistä Addis Ababaan

Päivä 2: Nähtävyyksiä Addis Abababassa ja Etiopian kansallismuseossa

Day 3: Great Ethiopian Run-juoksu

Day 4: Matka Addis Ababasta Bahir Darin kaupunkiin. Vierailu Lake Tana-kosteikkoalueella.

Päivät 5-6: Bahir Darin kaupungista FFD:n hankeeseen Bahir Darin maakunnassa

Päivä 7: Vierailu Sinisen Niilin vesiputouksilla

Päivä 8: Bahir Darista Addis Ababaan

Päivä 9: Addis Ababassa, illallinen etiopialaisessa ravintolassa (Yoda Abisinya)

Päivä 10: Lento Addis Ababasta Helsinkiin.

Osallistumismaksu:

Jokainen osallistuja maksaa omat matkansa sekä matkakulunsa Etiopiaan. Osallistumismaksu FFD:n Kapua-tiimiin on 350 euroa. Osallistumismaksu maksetaan, kun hänet on valittu tiimiin ja hän on vahvistanut osallistumisensa. Osallistumismaksu sisältää:

  • Koulutusviikonloput

  • Materiaalit varainkeräykseen koko vuoden ajan

  • Tukea henkilökohtaisen kampanjan markkinointiin ja viestintään

  • Henkilökohtaisen varainhankintasivun

  • Kuntotestin ja kunto-ohjelman

  • Kapua T-paidan

Lähde mukaan ainutlaatuiseen elämykseen - jätä hakemus jo tänään!

 
Kuva: FFD

Kuva: FFD