Design.png
 
Kapua_logo_vihr-300x73-300x73.png
P1110322.JPG
P1110306.JPG
Bild: FFD

Bild: FFD

Vad är Kapua?

Vill du förändra väldern? Kapua utmanar dig till ett äventyr för den goda sakens skull! Kapua har varit verksam i Finland i 12 år och de 200 deltagarna har genom åren bestigit berg, löpt otaliga kilometer och vandrat i hisnande landskap i hela världen. På en Kapua-resa får du alltid bekanta dig med landet som besöks och dess kultur och natur. Hittills har Kapua samlat in ca en miljon euro till förmån för världens fattiga.

Lisätietoa Kapuasta löydät täältä.

Bild: FFD

Bild: FFD

2014-11-29%2009.08.47[1].jpg

FFD:s Kapua-kampanj i Etiopien 2020

FFD och välgörenhetsorganisationen Kapua stöder med förenade krafter småskaliga skogsbrukare i Etiopien genom sport och äventyr! Kapua-teamet ska bestå av 20 volontärer från FFD:s fyra medlemsorganisationer – vi söker nu deltagare som är intresserade av sportsliga aktiviteter, utmaningar och utvecklingsarbete som kan samla in medel till förmån för FFD:s skogsprojekt i Etiopien.

Kapua-teamet reser till Etiopien för 10 dagar i november 2019. Teammedlemmarna deltar i det 10 km långa loppet Great Ethiopian Run i Addis Ababa den 17.11.2019. Under resans gång får deltagarna även bekanta sig med FFD:s skogsprojekt i Etiopien och tillsammans uppleva Etiopien. Resans dragare är FFD:s Mahder Parviainen, som är uppvuxen i Etiopien men som numera är bosatt i Finland – en bättre guide får man leta efter!

Volontärerna samlar in medel till förmån för småskaliga skogsbrukare i Etiopien, för att stärka näringen och ge dem möjligheter till högre inkomst. Under 2019 deltar volontärerna även i en kampanj i Finland för att sprida information om småskaligt skogsbruk i Etiopien. Målet för varje Kapua-teammedlem är att samla ihop 5000 euro (50 cent per sprungen meter i loppet), och hela Kapua-teamets gemensamma mål är att samla ihop 100 000 euro till förmån för de småskaliga skogsbrukarna i FFD:s skogsprojekt. FFD och Kapua erbjuder under hela året stöd till teamet. Volontärerna betalar själva sina resekostnader till Etiopien samt en deltagaravgift.

Kom med i Kapua-teamet! Fyll i anmälningsblanketten (på finska) här.

Skogsbrukarna behöver en tillräcklig inkomst för att kunna kämpa mot de utmaningar klimatförändringen för med sig. Skogsvård är nyckeln både till en högre inkomst och hållbar utveckling för klimatet.
— Tiina Huvio, FFD:s programchef
Bild: Kapua

Bild: Kapua

Bild: Suvi Aarnio / Kapua

Bild: Suvi Aarnio / Kapua

Preliminär rese-tidtabell

Dag 1: Flyg från Helsingfors till Addis Ababa

Dag 2: servärdheter i Addis Ababa och Etiopiens nationalmuseum

Dag 3: Great Ethiopian Run-loppet

Dag 4: Avfärd från Addis Ababa till staden Bahir Dar. Besök på Lake Tana-våtmarksområdet

Dag 5-6: Besök av FFD:s skogsprojekt på landsbygden utanför Bahir Dar

Dag 7: Besök till Blå Nilens vattenfall

Dag 8: Avfärd från Bahir Dar till Addis Ababa

Dag 9: I Addis Ababa, middag på den etiopiska restaurangen Yoda Abisinya

Dag 10: Flyg från Addis Ababa till Helsingfors

Osallistumismaksu:

Varje deltagare och Kapua-teammedlem står för sina rese- och logikostnader under resan. Deltagaravgiften för FFD:s Kapua-team är 350 euro. Deltagaravgiften betalas när deltagandet är bekräftat. Deltagaravgiften innehåller:

  • Skolningsveckoslut i Finland innan resan

  • Allt marknadsföringsmaterial för hela året

  • Stöd för din personliga kampanj (marknadsföring och kommunikation)

  • En personlig fundraising-nätsida

  • Konditionstest och individuellt konditionsprogram

  • Kapua T-skjorta

Etiopialaisnainen puunistutushommissa.jpg
 

Kom med på denna unika upplevelse, anmäl dig redan idag!